2018. Április 22. 22:16

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Napelem-összeszerelő üzemet építettek Szolnokon


Napelem-összeszerelő üzemet építettek Szolnokon

Az Agulhas-Solar Kft. az ország egyik legmodernebb napelem-előállító üzemét hozta létre Szolnokon két egymásra épülő, európai uniós támogatást élvező projektnek köszönhetően.

Székely Csaba ügyvezető a projektek hétfői záró rendezvényén elmondta: az Agulhas-Solar Kft. 2010-ben azért indult az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett ipartelepítési pályázaton, hogy szolnoki telephelyén egy korszerű, napelemgyártó gépsor befogadására alkalmas gyártócsarnokot hozzon létre.

A 242 millió forint összköltségvetésű, 121 millió forint támogatásban részesült projekt megvalósítása során egy meglévő csarnokot épített át az AC-DC Logisztikai Parkban. Ebben helyet kapott a napelemgyártó technológiai rendszer, valamint a kiszolgáló logisztikai háttér.

Az Agulhas-Solar Kft. ugyanakkor 282 millió forintos európai uniós támogatásban is részesült az Új Magyarország Fejlesztési Terv "Mikro- kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése" című komponense keretében. Ez alapján az előbbi projekthez kapcsolódóan napelem gyártósort és információs technológiát szerzett be a társaság. A napelem-összeszerelő üzem több mint félszáz embernek ad munkát.

http://zoldtech.hu


Címkék

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*