2018. Április 22. 12:45

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Ahová máshogy sosem érne el a segítség…


Ahová máshogy sosem érne el a segítség…

A fejlődő világban gyakran áthidalhatatlan a távolság orvos és beteg között, az infrastrukturális hiányosságok miatt sokaknak esélyük sincs, hogy megfelelő orvosi ellátásban részesüljenek – rajtuk igyekszik segíteni Jay Godsall, a napelemes Solar Ship atyja.

Godsall éveken át dolgozott Afrikában, személyes tapasztalatokat szerzett arról, milyen nehézséget jelenthet egyes közösségeknek hozzáférni a létfontosságú ellátáshoz, beleértve az oltóanyagokat. A sűrűn lakott területektől távol gyakran egyetlen helikoptertől függ százak élete - az üzemanyag azonban ritka kincs, sokszor drága és rossz minőségű, így a hagyományos légi közlekedés nehézkes és veszélyes.

A léghajószerű Solar Shipből mostanáig három prototípust épített Godsall torontói székhelyű cége: mindhárom könnyű géptörzzsel, kerekekkel, egy héliummal töltött tartállyal és több száz kisméretű napelemmel készült. A végső verzió súlya körülbelül 550 kiló lehet és 500 kilónyi terhet lesz képes szállítani. Az ötlet megvalósításához Godsall jelenleg az Indiegogon keres támogatókat, 2014-ben már szolgálatba szeretné állítani találmányát Afrikában.

 

http://www.tisztajovo.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*