2018. Április 21. 7:34

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Obama uniós célokat követne


Obama uniós célokat követne

Az amerikai elnök arra hívta fel a kormányzati szférát, hogy 2020-ra teljesítse az energiafelhasználásban a megújuló energiák alkalmazásának 20 százalékos célját.

 

Mint ismeretes, az Európai Unió is hasonló célkitűzést fogalmazott meg néhány éve.

 

Ez a cél azonban nagyobb feladatnak látszik az amerikai adminisztráció részére, mert az ország közcélú villamosenergia-termelésében a megújulók részaránya jelenleg 7 százalék körül van. Ezért az obamai terv ütemezését úgy képzelték el, hogy a 10 százalék 2015-re valósulna meg, de 2016-17-re már a 15 százalékot kellene elérni. Azt is célul tűzik ki, hogy 2020-ban már minden 10 évnél fiatalabb energiatermelő létesítménynek megújuló forrásokat kell felhasználnia.

 

Obama elnök úgy képzeli, hogy a kormányzat alá tartozó szervezetek részben finanszíroznák az ilyen beruházásokat, de részben maguk hoznának létre (akár a tárcák ingatlanait is felhasználva) megújuló energiát hasznosító rendszereket. Emellett a kormányhivatalok vásárolnának is „zöld áramot” azon energetikai létesítményektől, amelyek létesítéséről határoztak.

 

Az amerikai elnök most kiadott memorandumában kormányzati kötelezettséget vállal arra is, hogy a megújulókkal kapcsolatos beruházásokat az adminisztráció egyszerűsítésével, gyorsításával egyengeti.

 

A pv-tech,org portál emlékeztet: jelenleg az amerikai kormányzat az USA legnagyobb energiafogyasztója.

Forrás: tisztajovo.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*