2018. Május 20. 18:03

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Glattfelder: Brutális mértékben nő a megújuló energiák támogatása


Glattfelder: Brutális mértékben nő a megújuló energiák támogatása

A következő uniós ciklusban mintegy 800 milliárd forint áll rendelkezésre energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások kiaknázását támogatandó. Ez évi több mint százmilliárd forint uniós támogatást jelent, ami a korábbi tízszerese.

A napelemek telepítését bármilyen meglepő, leginkább az alacsony kamatok ösztönzik. Már teljesen nyilvánvaló, mindenki jobban jár, ha ebben tartja a pénzét, mintha bankbetétben – hangzott el a Kossuth Rádió Oxigén című műsorában.

Míg a világban a csökkenő támogatások miatt egyre kevesebb ilyen berendezést helyeznek üzembe, Magyarországon nő a telepítési kedv – jelentette ki Glattfelder Béla, a nemzetgazdasági tárca államtitkára, a Magyar Szolár Szövetség elnöke, aki szerint hazánkban a legfőbb ösztönző a magas kamatszint.

Hangsúlyozta: brutális mértékben nő a következő uniós ciklusban az energiahatékonyság és a megújuló energia támogatása, amire mintegy 750 milliárd forint áll rendelkezése, plusz a vidékfejlesztési támogatásokból is még mintegy 50 milliárd. Ez azt jelenti, hogy évente több mint százmilliárd forint fordítható erre a célra, ez a korábbi körülbelül tízszerese.

Kiemelte: a rezsicsökkentésnek az is része, ha olcsóbban tudjuk megtermelni saját magunknak a villamos energiát.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*