2018. Május 21. 14:52

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek Zöld híd épül Londonban


Zöld híd épül Londonban

A brit főváros, London Európa egyik legzöldebb városa és a lakosai szeretnék, ha az is maradna. A City gazdag és változatos kertészeti örökségéhez szeretne hozzájárulni az új „zöld” híd is, a Garden Bridge.

A Garden Bridge látványtervei a tavalyi év elején meghirdetett Following Transport for London’s (TfL) pályázati felhívásra készültek el. A pályázat célja a Temze két partja közötti gyalogos közlekedés javítása volt. A nyertes pályázat Heatherwick Stúdió által tervezett parkos átkelő, a Garden Bridge lett, írja az Impress Magazin. A Temze fölött ívelő gyalogos „Kert-híd” látványtervei már elkészültek. Az új, zöld híd átadása 2017-re várható.

A városzöldítő ötleteknek köszönhetően az élet is elviselhetőbb!

Park a víz felett

London déli partján az elmúlt évtizedekben kialakult egy élénk művészi negyed, mely sok látogatót vonz. Míg a Temze déli partján megannyi művészeti galéria, színház, koncertterem, étterem és szórakozó hely épült, az északi part kevésbé frekventált hellyé változott. A Garden Bridge szeretné a két part közötti kapcsolatot is erősíteni, és új útvonalakat biztosítani a Soho és a Covent Garden felé.

A folyó felett átívelő Kerthídon nem csak átkelni lesz kellemes élmény, hanem önmagában ott tartózkodni is, hiszen a hídról páratlan kilátás nyílik a folyóra és a városra. A Kerthíd egyfajta új közterület is kíván lenni, ahol szívesen töltik az idejüket a fiatalok.

Közösségi kertek, őshonos fák

A Garden Bridge növelni szeretné London sokszínű kertészeti örökségét, parkokkal, terekkel, veteményesekkel, közösségi kertekkel és számos őshonos növényfajjal. Kacskaringós ösvények, zegzugos kertek és parkokon át vezet az út az egyik partról a másikra. A déli partot és az északi oldalon lévő Temple metróállomást összekötő új, zöld híd egyúttal London új látványossága is lesz.

A Heatherwick Studio jelenleg szorosan együtt dolgozik a Transport for London céggel és a világhírű Mérnöki Tanácsadó Arup is részt vesz a fejlesztésben. A híd építése a tervek szerint jövőre indul és 2017-re lesz kész.

 

Forrás:piacprofit.hu


Címkék

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*