2018. Május 21. 14:41

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napelemek termelik ősztől a villamosenergia nagy részét három budakeszi intézményben


Napelemek termelik ősztől a villamosenergia nagy részét három budakeszi intézményben

Budakeszin közel 100 millió forintos európai uniós támogatásból napelemes rendszert építettek ki a Polgármesteri Hivatalban, a Széchenyi Általános Iskolában és a Pitypang Óvodában.

Sajtóközlemény - Budakeszi Város Önkormányzata

A beruházás idén augusztus közepén vette kezdetét, és szeptember 18-án a műszaki átadás-átvétellel zárult le. A projektnek köszönhetően a település környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott.

Budakeszi Város Önkormányzata 100%-os európai uniós támogatást nyert három intézményének megújuló energia alapú fejlesztésére. Az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól kapott közel 100 millió forintos összegből a Polgármesteri Hivatal, a Széchenyi Általános Iskola és a Pitypang Óvoda tetejére kerültek napelemek.

Szeptember végére mindhárom intézményben elkészültek a megújuló energia alapú fejlesztéssel. A napelemek telepítését augusztus közepén az óvoda épületének tetején kezdték el, majd az általános iskola és a polgármesteri hivatal rendszerén dolgoztak. A kivitelezéssel körülbelül egy hónap alatt végeztek a szakemberek.

A projekt legfőbb célja a villamosenergia-fogyasztás jelentős mértékű csökkentése volt. Várhatóan éves szinten a korszerű napelemes rendszerrel termelt energiával kiváltható lesz a teljes évben felhasznált villamos energia több mint fele. Emellett a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektettek, hiszen a megújuló energiával működő berendezések (napelemek) üzembe helyezésével mérséklődik a káros anyag kibocsátás is. Budakeszi számára tehát számtalan előnnyel jár az épületek megújuló energia alapú fejlesztése.

 

Forrás:zoldtech.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*