2018. Május 20. 18:04

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Szív alakú naperőmű épül egy csendes-óceáni szigeten


Szív alakú naperőmű épül egy csendes-óceáni szigeten

A hatalmas szív alakú napenergia farm a csendes-óceáni Új-Kaledónia szigetén épül, és a jövő év elején kezdi meg működését.

A Conergy Australia által tervezett szív formájú napelem farm jelképes üzenete a világnak, hogy itt az ideje megszeretni a napenergiát. A 2 megawatt teljesítményű naperőmű beüzemelése jövő év elején várható, mely 750 otthont lát majd el elektromos árammal, írja az Impress Magazin.

A négyhektáros nap-szív

A négyhektárnyi területet elfoglaló nap-szívet 7888 solar panel alkotja majd, és Új-Kaledónia legnagyobb szigetén, a Grand Terre szigeten épül meg. A dizájn ötletét egy közelben lévő természet alkotta szív formájú mangrove erdő, a „Coeur de Voh” (Voh szíve) adta.

„A Coeur de Voh” fontos jelkép az itt élő emberek számára”, nyilatkozta David McCallum, a Conergy cég vezetője. - A szív alakzatban nőtt mangrove erdő a természet rendkívüli alkotása. Az „Új-Kaledónia szíve” naperőmű létrehozásával az a célunk, hogy ezt a természeti csodát jelképesen is megduplázzuk, és egy olyan tiszta energiaforrást adjunk a világnak, mely nagyban csökkenti a bolygó környezeti terhelését, ugyanakkor mélyebb üzenetet is hordoz.”

A nap panelek várhatóan mintegy 2 millió tonna káros anyag kibocsátástól mentik meg a szigetet és a bolygót, az erőmű 25 éves élettartama alatt, a tervezők pedig azt is remélik, hogy az „Új-Kaledónia szíve” lesz a világ legszebb naperőműve is egyben.

 

Forrás:alternativenergia.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*