2018. Április 26. 16:50

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Itt az ideje fotovoltaikus energiára váltani


Itt az ideje fotovoltaikus energiára váltani

Itt az ideje fotovoltaikus energiára váltaniAz Európai Unió Megújuló Energia Direktívája – amely szerint 2020-ra a felhasznált energiának legkevesebb 20 százalékát megújuló energiahordozók felhasználásával kell termelni – jó lehetőséget ad a fotovoltaikus (PV) energiatermelés térhódítására – olvasható az Európai Fotovoltaikus Ipari Szövetség (EPIA) ma megjelent hírlevelében.

A tagállamoknak a megújuló energiatermelés részarányának növelésére vonatkozó előzetes elképzeléseiket már idén decemberig el kell juttatni az Európai Bizottsághoz (EB), s abban jelezni, hogy mely megújuló energiákat részesítik előnyben, valamint hogy milyen arányban gondolkodnak saját termelésben, illetve importban.

A tervekben nemcsak az energiahordozó fajtájáról kell nyilatkozni, de azt is vázolni kell, hogyan fogják elérni a kitűzött célt. Az EB előzetes nyomtatványokon vár választ, hogy milyen támogatási rendszert alkalmaznak, milyen adminisztrációt fognak követni, illetve milyen oktatási és minősítési rendszert alakítanak ki stb. S mindezt jövő júniusig kell eljuttatni a Bizottsághoz.

– Szóval most vagy soha, mindenkinek meg kell mutatni, mire is képes valójában – hívja föl tagállamait a szervezet, s ehhez fölajánlja az általa rendszeresen gyűjtött nemzeti eszközöket és szabályozásokat. Véleményük szerint ezen adatbázis segítségével nagyszerű nemzeti terveket lehet készíteni, amely reményeik szerint egyhangúan a PV mellett teszi le a garast.

Miután az EPIA számos európai projektben (REPAP 2020, PV Legal, Qualicert) vesz részt, ezek kutatási eredményeit javasolja fölhasználni a nemzeti stratégiák kidolgozása során.

Az EPIA elengedhetetlennek tartja a PV gyártásban dolgozó cégek aktivitását az elkövetkező hónapokban, hogy részt kérjenek az Európa-szerte készülő hosszú távú fenntarthatósági terveket megalkotásából.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*