2018. Április 20. 10:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem A napelemmel működő város


A napelemmel működő város

A napelemmel működő városA jövő városát építik föl Floridában, amely teljes energiaszükségletét napelemek fölhasználásával fedezi. Az elképzelés szerint a 6800 hektáros Babcock Ranch-on mintegy 20 ezer lakást, hozzávetőlegesen 540 ezer négyzetméternyi irodát, üzletet és ipari épületet építenek föl. Az ökováros teljes energiaszükségletét napenergiával fedezik majd.

A dél-nyugat floridai fejlesztés során alapkövetelmény, hogy az épületek mindegyike megfeleljen a legszigorúbb hőszigetelési és környezetvédelmi előírásoknak, mert így igényli a lehető legkevesebb energiát működése. Az összesen 2 milliárd dolláros beruházásból 300 milliót szánnak a 75 megawatt teljesítményű, 350 hektár területű napelem mező kialakítására, amely által termelt energiát integrált és intelligens elektromos rendszerrel kezelik majd. Egyelőre ugyan még nem teljesen kidolgozott, hogy miként tárolják a nappal megtermelt energiát, de addig is, amíg mérnökeik megtalálják a megoldást, napközben a helyi szolgáltató hálózatába juttatják a megtermelt energiát, majd onnan éjszaka visszakapják.

Az elképzelések szerint a kifogyhatatlan energiaforrás vállalkozások százait vonzza majd a város közelébe, ezért 20 ezer állandó munkahely létrejöttével számolnak a fejlesztők. A beruházást várhatóan a jövő év második felében kezdik a napelem mező építésével.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*