2018. Május 20. 18:04

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem A legnagyobb német naperőmű második a világon


A legnagyobb német naperőmű második a világon

A legnagyobb német naperőmű második a világonTizenötezer háztartás áramigényét fedezi Németország legnagyobb naperőműve, amely a napokban kezdte meg az áramtermelést. A 160 millió eurós, 162 hektáros beruházás a világ második legnagyobb napfarmja.

Az egykori NDK területén, Lieberose mellett épült hatalmas létesítmény majd félmillió napelem által termelt maximálisan 53 megawatt áramot juttatja el az országos hálózatba.

A megnyitón Brandenburg tartomány miniszterelnöke, Matthias Platzeck azért nevezte különösen jelentősnek a fejlesztést, mert a fejlesztést egy korábbi katonai gyakorló területen hozták létre.

A mostani beruházás ugyan igen jelentős a naperőművek sorában, de mégis csak egy lépés a németek által vállalt szén-dioxid kibocsátás csökkentésében. A német elképzelések szerint az elkövetkező 11 évben nemcsak a károsanyag-kibocsátást csökkentenék jelentősen, de az atomenergiát is kiváltanák alternatív energiatermeléssel. Ez pedig nem lesz egyszerű feladat, ha figyelembe vesszük, hogy a Biblis mellett működő atomerőművük 6,5 millió háztartás energia igényét fedezi.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*