2018. Április 23. 13:30

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Felére csökken az ország legnagyobb házának energiafogyasztása


Felére csökken az ország legnagyobb házának energiafogyasztása

Felére csökken az ország legnagyobb házának energiafogyasztásaTeljesen fölújítják Budapesten a Szőlő utcai óriásházat. Korszerűre cserélik az ablakokat, szigetelik a falakat, s a melegvízellátás biztosítására napkollektorokkal látják el a hatalmas panel épületet.

A csaknem 900 lakásos épület felújítása várhatóan az idei év végére fejeződik be. Az 1,2 milliárd forintos költségből 40 százalékot vállal magára az önkormányzat (ebben egy millió eurónyi uniós pályázaton elnyert pénz is benne van), harmadát a Panel Program fedezi, a maradék 27 százalékot pedig a lakók vállalták magukra.

A 15 lépcsőházas, 315 méter hosszú ház felújítását az önkormányzat mintaprojektnek szánja, s mintegy ötven százalékos energiaigény csökkentést várnak tőle, jelentette ki Bús Balázs polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Puskás Péter alpolgármester elmondta, hogy miután az ablakcsere, a tíz centiméteres szigetelőréteg felvitele, illetve a napkollektorok felszerelése miatt a homlokzatot amúgy is fel kell újítani, megragadták az alkalmat, s a ház Árpád-híd felőli oldalán színes illusztrációt helyeznek el. Ennek végleges formájáról még jelenleg egyeztet az önkormányzat a tervezőkkel. Ezzel az akcióval az önkormányzat a kerület látképének javítását célozta meg.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*