2018. Május 20. 18:01

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Még el sem készült, de már be is zárják a rétsági napelemgyárat


Még el sem készült, de már be is zárják a rétsági napelemgyárat

Még el sem készült, de már be is zárják a rétsági napelemgyáratA tervezett négy gyártósorból mindössze egy kezdte meg a termelést, s már is bezárják a rétsági Heliogrid Magyarország Napelemgyártó kft.-t. A portfolio.hu híre szerint a már korábban kirobbant tulajdonosi vitát nem sikerült rendezni, ezért megkezdődött a cég fölszámolása.

A felszámolást vezénylő Balázs Miklós szavai szerint megszűnt a gyárban a napelem gyártás, kilenc embert már korábban elküldtek, további harminchat alkalmazott munkaviszonyának megszüntetése jelenleg zajlik. A cég rövid működése alatt 122 millió forintnyi adósságot halmozott föl.

A felszámoló tájékoztatása szerint problémás lesz a vagyontárgyak értékesítése, mert bonyolult a tulajdonosi szerkezet. A berendezéseket és az ehhez kapcsolódó technológiát lízingelték, az ingatlant pedig bérelték.

A gyár építéséről 2007 márciusában adott hírt Maczinkó István vezérigazgató, amikor a 16,5 milliárd forintos, 60 százalékban magyar, 40 százalékban pedig amerikai és svájci finanszírozású, évi ötszázezer négyzetméteres kapacitású gyár alapkövét lerakták. A vékonyrétegű technológiát alkalmazó üzem építési költségeinek megtérülését öt évre várták, s a teljes üzembe állást követően évi 20-25 milliárd forintnyi bevétellel számoltak.

Forrás: portfolio.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*