2018. Május 21. 15:06

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napenergia parabola antennából


Napenergia parabola antennából

Napenergia parabola antennábólA napenergia-hasznosítás egy új fajtáját, a szolár parabola antenna telepítését finanszírozta a Magyar Villamosművek Zrt. (MVM) a csepeli csalitos utcai óvodában. A megoldás Európában is ritkaság, itthon pedig egyedülálló.

A pénteken átadott, évente mintegy 14 ezer kilowattóra hőenergiát termelő, s 1500 köbméter földgázt kiváltó rendszer az MVM hat – egészségügyi, oktatási és szociális – intézményt célzó programjának első eleme.

Az alkalmazott technológia lényege, hogy 162 darab, egyenként állítható speciális síktükörrel a nap mozgását követve egyetlen pontba fókuszálják a központi égitestünk által sugárzott energiát. A parabola felületet alkotó tükörrendszer által összegyűjtött energiát a fókuszpontban egy hőcserélőn átáramoltatott fagyállóval kevert víz veszi föl, majd a használati melegvízrendszer hőcserélőjén keresztül szabadul meg tőle. Amikor a rendszer napsütés hiánya vagy egyéb okok miatt nem üzemel, a melegvízrendszert hagyományos kazánnal fűtik.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*