2018. Május 20. 17:54

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napenergiába fektet a Google az offshore szélenerőművek után


Napenergiába fektet a Google az offshore szélenerőművek után

Napenergiába fektet a Google az offshore szélenerőművek után Míg korábban tengeri szélerőművekbe fektetett a világ vezető internetes cége, addig most 168 millió dollárt fektet egy Mojave-sivatagbeli naperőműbe – számol be az AP legfrissebb híre.

A Google által támogatott beruházást a BrightSource Energy építené meg, s 140 ezer háztartás ellátásához elegendő energiát termel majd. Az internetóriáson kívül az NRG Energy 300 millió dollárral járul hozzá a fejlesztéshez, az energiaügyi minisztérium pedig garanciát vállalt arra az 1,6 milliárd dollárra, amelyet hitelként szintén a Google szervezett.

A Google a korábban tengeri szélerőművek által termelt energia szállítására alkalmas, 530 kilométer hosszú tenger alatti vezetékhálózatba fektetett 200 millió dollárt. A tervek szerint 2013 és 2021 között megvalósuló beruházás során hatezer megawatt energia szállítására alkalmas vezetékrendszert alakítanak ki az amerikai partoktól 25-30 kilométerre, amely New York és Virginia között négy ponton csatlakozik a szárazföldi energetikai hálózathoz.

A Google energetikai aktivitását az magyarázza, hogy internetszolgáltatásával igen nagy energiafölhasználóként tartják számon.

Forrás: APHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*