2018. Május 21. 15:06

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem A napenergetikára hajt a Bosch


A napenergetikára hajt a Bosch

A napenergetikára hajt a BoschA napenergiában erősíti profilját a Bosch autóipari konszern és hat év alatt több mint duplájára növeli ezen a területen dolgozó alkalmazottai számát.

A Bosch napenergetikai üzletága több mint félmilliárd eurós termelő beruházásra készül Malajziában. Az üzem alapkövét az idén teszik le - közölte a Bosch vezérigazgatója Franz Fehrenbach szerdán a dpa hírügynökséggel. Az üzem a termelést 2013 végén kezdi meg. Egy évvel később, a teljes termelési kapacitás kiépülését követően az üzem mintegy kétezer főt foglalkoztat majd.

– Alkalmazottaink számát a jelenlegi 3500 főről 2013-ra ötezerre növeljük, 2017-re pedig már a mostani duplájára, hétezerre – mondta a napenergetikai üzletág vezetője Holger von Hebel.

Az 520 millió eurós malajziai üzemberuházás a legnagyobb a Bosch történetében. A szilíciumkristály növesztésétől kezdve a napelemek előállításáig a teljes technológiai vertikum jelen lesz – mondta a vezérigazgató.
A Bosch 2008-ban kezdte meg napenergiát fölhasználó üzletágának fejlesztését. Mostanra a családi házakban alkalmazható napenergia moduloktól kezdve teljes napenergia erőművekig a teljes termékpalettát gyártja a cég.

A napenergetikai üzletág árbevétele az idén nagy valószínűséggel már meghaladja majd az egymilliárd eurót, szemben a tavalyi 900 millióval.

A cég napenergetikai üzletága szerves növekedéssel kíván terjeszkedni, felvásárlásokat nem tervez: a legnagyobb növekedési lehetőségeket Ázsiában és Amerikában látja. Jelenleg az üzletág forgalmának kétharmadát Európában termeli ki. – 2017-re forgalmunk egy-egy harmadát adja majd Európa, Ázsia és Amerika, hiszen közép- és hosszú távon tervezzük az amerikai jelenlétünk kiépítését is – mondta Holger von Hebel.

Az üzletág központja a türingiai Arnstadtban szintén profitál majd a forgalom növekedéséből. A jelenlegi kétezer fős alkalmazotti létszámot 2012-re további ezerrel növelik, ebből 600 főt már az idén felvesznek.
A Bosch évek óta igyekszik több pillérre helyezni tevékenységét és csökkenteni függőségét az autóipartól. Tavaly 28 milliárd eurós értékesítési árbevételének több mint 60 százalékát adta az autóipari üzletág.

Forrás: MTIHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*