2018. Április 22. 22:12

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Meghosszabbítják a napkollektor pályázatot?


Meghosszabbítják a napkollektor pályázatot?

Magyar Szolár Szövetség sajtóközleméníben kezdeményezte a napkollektor pályázat meghosszabbítását.

A szövetség mai napon levélben fordult Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkárhoz a napkollektor pályázat beadási határidejének jövő májusig való meghosszabbítása érdekében, ugyanis rendkívül sikeresnek ítéli a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által az Új Széchenyi-terv keretében kiírt, a lakossági napkollektorok telepítését támogató pályázatot.

A közel 3 milliárd forintos pályázati keretből a lakásokra telepített napkollektorokhoz 50 százalékos, lakásonként akár 800 ezer forint támogatást lehet nyerni. A napkollektorok telepítésével a magyar családok jelentős mértékű energia megtakarítást érhetnek el.

A napenergia hasznosításának növelésére hazánknak azért is szüksége van, hogy teljesíteni tudjuk a megújuló energiákra vonatkozó EU-s kötelezettségeinket. A pályázat eredményeképpen olyan mennyiségű forrás áll rendelkezésre a lakossági napkollektor telepítések támogatására, amire még nem volt példa.

A pályázat sikerét bizonyítja a jelentős érdeklődés. Az eddigi beadott igények alapján is több lakossági napkollektor telepítése történhet meg egy év alatt, mint eddig bármikor.

A Magyar Szolár Szövetség ezért azt javasolja Bencsik János államtitkárhoz írt levelében, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a pályázatok benyújtásának eredetileg megjelölt évvégi határidejét jövő májusig hosszabbítsa meg. Ez lehetővé tenné, hogy a pályázati keret még nagyobb részét tudják a magyar családok igénybe venni.

Forrás: Magyar Szolár SzövetségHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*