2018. Április 27. 2:52

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Nem találnak elég szakembert a komlói napelemgyárba?


Nem találnak elég szakembert a komlói napelemgyárba?

Nem találnak elég szakembert a komlói napelemgyárba? ( Kép: gettyone.com )Októberre teljes kapacitással működhet a Solar Energy Systems Kft. komlói napelemgyára, ha találnak elég szakembert, ami úgy tűnik, nem lesz egyszerű feladat.

A hatvanöt jelentkezőből ugyanis mindössze tíz vállalta a munkát a még épülő komlói napelemgyárban. Pedig a város önkormányzata támogatja a cég munkahely-teremtési programját.

Bernhardt Imre, a kft. új ügyvezető igazgatója elmondta, május 15-re kulcsrakész lesz az épület, a gépeket pedig augusztus végén hozzák a városba. Ezután nagyjából egy hónapra lesz szükség ahhoz, hogy összeszereljék a gyártósort, majd próbagyártás következik, és ha minden megfelelően működik, akkor októberben teljes kapacitással működhet az üzem.

Addig azonban ki kell választani a megfelelő dolgozókat, ami nem tűnik könnyű feladatnak, jegyezte meg az igazgató. Tegnap például hatvanöt, műszaki területen jártas – többek között villanyszerelő – álláskeresőt hívtak be felvételre, ebből huszonöt jelzett vissza, tizenöt meg is jelent, majd a munka ismertetése után mindössze tíz ember maradt, ők a jövő héten tehetnek vizsgát.

A cég száznyolc fő foglalkoztatását vállalta, ennek nagy része (hatvan ember) a gyártósoron fog dolgozni. Az üzem három műszakban dolgozik, azaz 0-tól 24 óráig működnek a gyártósorok, a dolgozók a képzettségüknek megfelelő béreket kapnak majd. Az álláskeresők a munkaügyi központban jelentkezhetnek, az igazgató tudomása szerint eddig ezt nyolcszázan már meg is tették. Közülük választják majd ki az irodában, a gyártósoron és a portán dolgozókat is.

Forrás: Dunántúli Napló


Címkék

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*