2018. Május 21. 15:00

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Ne maradjanak ki a támogatási rendszerből a kis napelemes rendszerek


Ne maradjanak ki a támogatási rendszerből a kis napelemes rendszerek

Ne maradjanak ki a támogatási rendszerből a kis napelemes rendszerek ( Kép: gettyone.com )A kis méretű, 50 kW alatti napelemes rendszereket is be kell vonni a megújuló energia támogatási rendszerbe – hangzott el a napenergia szövetség közgyűlésén.

Fontos célunk, hogy a 2013. január 1-re tolódó METÁR (Megújuló Energia TÁmogatási Rendszer) bevezetése során a napelemmel termelt áram megfelelő átvételi árat kapjon – jelentette ki a MANAP Iparági Egyesület éves közgyűlésén Szöllősi Tamás frissen megválasztott elnök. A hazai napelemes iparág képviselőit tömörítő szakmai szervezet éléről személyes okok miatt lemondott Illés Gábor utódja hangsúlyozta, az eddig ismert tervek szerint a kisméretű, tetőre telepíthető 50 kW alatti termelő kapacitások rendszerből való kihagyását a MANAP javasolja újragondolni, hiszen éppen a kisebb rendszerek kiépítése teremthet nagyszámú munkahelyet. Ez a méret jellemző az önkormányzati, intézményi, kisvállalkozói és lakossági szektorban, emiatt a támogatási rendszerbe történő bevonásuk világszerte kiemelten fontos cél, ezzel is elősegítve a környezet- és energiatudatos életmód terjedését.

A 2010 végén létrejött egyesület megalakulásának oka, hogy képviselje a magyarországi (PV – fotovoltaikus – napelem) iparágat a hazai politikai és szabályozói intézményrendszer előtt, szakmai segítséget nyújtson a hálózatcsatlakozási feltételrendszer kialakításában, elősegítse az iparági szereplők egymás közötti kapcsolatainak előmozdítását.

Forrás: MANAPHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*