2018. Április 21. 7:50

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napenergia napok: május 5–12.


Napenergia napok: május 5–12.

Napenergia napok: május 5–12.A napenergia hasznosításának lehetőségeire kívánja felhívni a figyelmet a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata a Napos Napok kampánnyal, amelyet másodszor rendeznek meg Magyarországon.

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (Kötháló) arra ösztönzi az önkormányzati, a magán és a civil szektort, hogy május 5-12. között szervezzenek napenergiát népszerűsítő rendezvényeket. Tavaly három tucat különböző programmal jelentkeztek a résztvevők, idén várhatóan többen csatlakoznak – mondta a kampány csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján F. Nagy Zsuzsanna, a szövetség elnöke.

Az érdeklődők még regisztrálhatnak a www.naposnapok.hu honlapon. A Kötháló kommunikációs és kampányanyagok biztosításával segíti a helyi rendezvényeket.

A témához kapcsolódva bármilyen programot lehet szervezni. Az 1997. óta működő szövetség célja annak megismertetése az emberekkel, hogy a napenergia tiszta, környezetkímélő energiaforrás. 

A Kötháló a hazai partnere a májusi európai Solar Days nemzetközi kampánynak. A nemzetközi programsorozat keretében – amely 2002-ben Ausztriából indult – idén már 21 országban rendeznek "Napos Napokat". 

A hazai kampány ideje alatt rendezik meg Budapesten a hatodik Renexpót, a nemzetközi kiállítás és konferencia a megújuló energiáról és az energiahatékonyságról május 10-12. között várja az érdeklődőket.


Forrás: MTIHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*