2018. Április 27. 2:38

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem A kínai napelemek után a szélkerekekre is extra vámot vetett ki az USA


A kínai napelemek után a szélkerekekre is extra vámot vetett ki az USA

A kínai napelemek után a szélkerekekre is extra vámot vetett ki az USA ( Kép: gettyone.com )Úgy tűnik, az Egyesült Államok továbbra is tart a kínai úthengertől, s a napelemeket terhelő súlyos extra vám után a szélkerekekre is büntetővámot szabott ki.

A Bloomberg híre szerint ezúttal a kínai szélturbina-gyártók állami támogatással kapcsolatos gyakorlata szúrta az amerikai törvényhozók szemét, és büntetővámot vetett ki a kínai szélturbinák behozatalára. Ez 13–26 százalékkal emeli meg az USA-ba szállított Kínában gyártott szélturbinák árát.

Nemrég a kereskedelmi minisztérium a kínai napelem importjára vetett ki 31–250 százalék büntetővámot, túlzott állami támogatások, illetve dömpingáras értékesítés miatt. A választásokra készülő Barack Obama a napokban úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államok nem fogja ölbe tett kézzel nézni, ha versenytársai nem tartják be a szabályokat. Az elnök egyben beszélt arról is, hogy a jelenlegi vezetés közel kétszer annyi eljárást kezdeményezett a kínai üzleti gyakorlattal szemben, mint az előző kormányzat.

Forrás: Portfolio.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*