2018. Április 27. 2:33

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napenergia nyolc atomerőmű helyett


Napenergia nyolc atomerőmű helyett

Becslések szerint a napenergiát hasznosító új kapacitások a világon az idén nagyságrendre nyolc átlagos nagyságú atomerőmű teljesítményének felelnek majd meg.

Ezt több szakértő véleményének átlaga, akik szerint a nap hőjét hasznosító új áramtermelő kapacitások idei növekedése 14 százalék is lehet, bőven meghaladva a tavalyi 4,4 százalékos növekedést. Mindez elsősorban a kínaiaknak köszönhető majd, hiszen kapacitásaik megkétszerezését vették tervbe, és a fejlődést könnyítheti, hogy a nappanelek ára süllyed, tavaly mintegy 20 százalékkal. A kapacitásnövelés terén jelentős fejlődés várható még az USA-ban és japánban is. Az idei képlet tehát nagyjából a tavalyi szerint alakul.

A szolárkapacitások iránti kereslet általában élénk marad, bár Európában a piac némi csökkenésére kell számítani – idézi a renewableenergyworld.com a Bloomberg üzleti információs szolgálat által megkérdezett szakértőket. A létesítmények létrehozásának növekvő ütemét a berendezések rekord alacsony ára támogatja, amely helyzet a berendezésgyártóknak kedvezőtlen, viszont az építőknek, illetve a felhasználóknak kedvez.

 

www.tisztajovo.hu

Címkék

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*