2018. Május 21. 15:02

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napelemek kerültek gyerekintézményekre a XII. kerületben


Napelemek kerültek gyerekintézményekre a XII. kerületben

Megnövelte a befogadóképességet és korszerűsítette az energetikai rendszereket a XII. kerületi önkormányzat egy bölcsődében és két óvodában. A beruházásokat nagyrészt pályázati forrásból valósították meg.

A Krisztinavárosi Bölcsőde két csoporttal bővült, amire a magas gyermekszám miatt volt szükség. A közel 165 millió forintos beruházás része a három éve kezdett bölcsődefejlesztési programnak.

A bővítés után az eddigi 72 mellett további 24 gyermeket tud fogadni az intézmény. A bölcsődét korszerűsítettek, s a tetőn elhelyezett napelemek segítik az energiatakarékos üzemeltetést.

Az önkormányzat átadta a felújított Kimbi Óvodát is, ahol egy új, három csoportszobás szintet alakítottak ki. Ezekben hatvan gyermeket tudnak elhelyezni. A tájékoztatás szerint a 200 millió forintos beruházás részeként kicserélték a tetőszerkezetet, a padlóburkolatokat és a külső nyílászárókat is.

A Kimbi óvoda és a Normafa óvoda tetejére is napelemes rendszereket telepítettek, amelyek részlegesen biztosítják a két intézmény villamos energia ellátását. Ezek összköltsége több mint 55 millió forint volt.

http://zoldtech.hu/Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*