2018. Május 20. 17:58

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Ausztráliában is nehézkes az alternatív energiák állami támogatása


Ausztráliában is nehézkes az alternatív energiák állami támogatása

Ausztráliában is nehézkes az alternatív energiák állami támogatásaAz elmúlt héten tartott Solar09 című konferenciát követően az Ausztrál és Új-Zélandi Napenergia Társaság, valamint az Ausztrál Fotovoltaikus Szövetség (Australian Photovoltaic Association – APVA) egyetértettek abban, hogy szorosabban együtt kell működniük céljaik elérése érdekében. A csoportosulás tagjai kijelentették, a döntéshozók nem igazán értik, hogy a különböző megújuló energiafajták szükségletei eltérőek egymástól.

– A kormányok már hosszabb ideje egy kalap alá veszik az összes megújuló energiafajtát, s részben ennek köszönhető a napenergia ipar viszonylag lassú térnyerése – jelentette ki Dr. Murile Watt az APVA elnöke a heraldsun.com portálnak. – A kormányok folyamatosan arról beszélnek, hogy képtelenek több szervezettel egyeztetni. De az a gondolkodás már a múlté, egy új világban élünk, amit fel kell ismerni a döntéshozóknak is, amint azt is, hogy az alternatív energia ipar igen szerteágazó terület.

A napenergia csoportosulás tagjai úgy gondolják, hogy a határozott megújuló energiapolitika kialakulását erőteljesen gátolják azok az egységesítő törekvések, amelyek a döntéshozók gondolkodását jellemzik.

Másrészről viszont akadályozza a napenergia térnyerését a szövetségi kormányzat lassúsága a támogatott beruházások pénzügyi támogatásában. A Melbourne-i Napenergia Rendszer számára például komoly pénzügyi nehézségeket okozott, hogy a szövetségi és Viktória állam kormányzata által ígért támogatásnak csak töredékét kapták meg.

Hasonlóképpen nyilatkozott tegnap az Ausra nevű napenergia társaság alapítója, David Mills is: a korábban megígért gyors állami támogatást egyáltalán nem kapták meg. A cég és a Queenslandi kormányzat közötti megállapodás értelmében a Kogan Creek 750 megwattos szénerőmű mellé tervezett 23 megawattos naperőmű építésének egy részét finanszírozták volna állami pénzeszközökkel. Mills hozzátette, nincs garancia arra vonatkozóan, hogy a beruházás hogyan folytatódik, mert fogalma sincs, miként halad előre a támogatás ügye. Mills végül hozzátette, cégük a Kogan Creeknél tízszer nagyobb erőművek építésére készül.

Forrás: heraldsun.comHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*