2018. Április 23. 13:05

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napelemmel működő bázisállomást tesztelnek


Napelemmel működő bázisállomást tesztelnek

Napelemmel működő bázisállomás tesztelnekAz Ericsson és a Telecom Italia közös olaszországi projektjével bizonyította, hogy a napelemes áramtermelés reális alternatívája lehet a bázisállomások energiaellátásban jelenleg alkalmazott hálózatos rendszereknek. Az Eco-Smart névre keresztelt megoldás akár a telephely teljes áramellátását is képes biztosítani rugalmas napelemek segítségével, s nem igényel plusz területet sem, miután azokat a bázisállomás palástján, körben helyezik el.

Az olaszországi L’Aquilában tesztelt rendszer mindkét vállalkozásnak a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét reprezentálja, hiszen elterjedése esetén jelentősen csökkentheti a bázisállomások működtetésének költségeit, mérsékelve ezzel a szén-dioxid kibocsátást. Annál is inkább így van ez, mert egy-egy ilyen létesítmény teljes működési költségének felét jelenti az energiafelhasználás.

A fejlesztők remélik, hogy a teszteket követően ipari méretekben terjed el a módszer, hiszen azt úgy alakították ki, hogy könnyedén hozzáalakítható a különböző toronytípusokhoz, s alkalmazásukkal jelentős üzemeltetési költségcsökkentést érhetnek el a hálózatüzemeltetők.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*