2018. Május 21. 14:55

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Az amerikaiak napenergiát akarnak


Az amerikaiak napenergiát akarnak

Az amerikaiak napenergiát akarnakAz USA polgárainak 92 százaléka fontosnak és fejlesztendőnek tartja az ország napenergia kapacitását. A Schott Solar Barometer 2009 című jelentésből kiderül, hogy ez a vélekedés független a politikai hovatartozástól, s hogy általában is szükségesnek tartják a megújuló energia ipar fejlesztését.

A Napenergia-ipari Szövetség (Solar Energy Industries Association – SEIA) sajtóközleménye szerint a republikánus szavazók 89, a demokraták 94 és a függetlenek 93 százaléka szerint fontos az ország számára a napenergia hasznosítása. Tíz polgárból kilenc pedig azzal az állítással is egyetért, hogy a napenergia ipar fejlesztése mellett fontos az összes megújuló energiafajta felhasználásának növelése, s ennek a szövetségi kormányzat prioritásai közé is be kell kerülnie, mégpedig a megfelelő anyagi fedezet biztosításával.

A tanulmányból ugyanakkor az is kiderül, hogy az USA nagyvárosainak lakóihoz kevés információ jut el a napenergiáról. A megkérdezetteknek alig 12 százaléka mondhatja el magáról, hogy különösen jól informált a napenergia vonatkozásában, ugyanakkor 74 százalékuk igényelné a részletesebb tájékoztatást.

– Itt olyan kérdésről van szó, amelyben teljesen egységes a lakosság álláspontja – jelentette ki a tanulmány kapcsán Rhone Resch, a SEIA elnök-vezérigazgatója. – Az amerikaiak kifejezetten óhajtják a tiszta és megbízható napenergiát lakásaik és vállalkozásaik működtetéséhez. Itt az ideje, hogy a Kongresszus meghallja a közvélemény hangját, s meghozza a mind jelentősebb szerepet betöltő napenergia használatának szabályait.

A fölmérésből az is kiderült, hogy amerikai elnökként – ha egy energiafajta mellett kellene letenni voksukat – az emberek 43 százaléka döntene a nap-, 17 a szél-, 12 a gáz- és 10 a nukleáris energia mellett. Ezt az eredményt erősíti az is, hogy a népesség 49 százaléka fontolgatja, hogy saját házának, vállalkozásának energiaellátásában szerepet ad a napenergiának, három százalék pedig már rendelkezik is fotovoltaikus rendszerrel.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*