2018. Április 23. 13:25

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem A Pike Research szerint a napelemgyártás több mint negyven százalékkal nőhet idén


A Pike Research szerint a napelemgyártás több mint negyven százalékkal nőhet idén

A Pike Research szerint a napelemgyártás több mint negyven százalékkal nőhet idénA 2008 óta kínálatvezérelt napelempiac néhány negyedéven belül átfordulhat keresletvezéreltbe.

Ennek oka, hogy a polikristályos szilícium árcsökkenésének köszönhetően mérséklődtek a szilícium cella és modul árak, de a hitelfeltételek szigorodása is hozzájárult a helyzet kialakulásához, csakúgy, mint a spanyolországi kereslet drámai visszaesése, illetve a vékonyfilm kínálatának és piaci részesedésének növekedése.

A Pike Research legújabb elemzése szerint a napelem kínálat dinamikus növekedése mellett a fent vázolt jelenségek eredményeként csökken az iparág profitja, s a napelemipar vezető vállalatainak sorendje is átrendeződhet.

Az elemzés szerint a kapacitások növekedésének és az intenzív versenynek köszönhetően nagy nyomás nehezedik majd a modulok árára, ez pedig a napelemmel termelt áram árának csökkenését eredményezi majd.

Az alacsonyabb költségek és az olcsóbb hitel nagy valószínűséggel 10,1 gigawattra emeli majd a napelemes kapacitás iránti igényt, ami évi 43 százalékos növekedésnek felel meg. 2010 és 2013 között évente további 25 százalékos növekedés várható, elsősorban az USA, Olaszország és Kína, illetve Németország igényeinek emelkedésétől vezérelve.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*