2018. Május 20. 18:03

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Újdonságok az idei Intersolar kiállításon


Újdonságok az idei Intersolar kiállításon

ujdonsagok-az-idei-intersolar-kiallitasonMúlt héten tartották a napelemes iparág legnagyobb kiállítását Münchenben: a 2600 kiállító 12 óriási csarnokban fért el, a kinti területeken pedig a rögzítés gyártók és tracker (napkövető rendszer) gyártók mutatkoztak be - s minderre 72.000 látogató volt kíváncsi.

Elsősorban "többet", "magasabb hatásfokon" és "olcsóbban" volt a fő jelszó a legtöbb gyártónál, igazi újdonságok csak a gyártástechnológiában jelentek meg - de ezek a nagyközönségnek már csak a fenti 3 jelszót jelentik a végtermékekben.

Néhány újdonságot azért ki lehet emelni:

– egyre több gyártó kezd foglalkozni a néhány éve még megmosolygott mikro-inverterekkel: azaz olyan megoldással, amikor gyakorlatilag minden napelem mögött van egy AC/DC átalakító, és már a napelemtől váltóáram érkezik - így pl. kevésbé érzékeny a rendszer részleges árnyékolásra. Azonban a mikro-inverterek még mindig drágák (mert egy központi irányító még mindig kell, ami a hálózattal szinkronizál), de néhány éven belül versenyképes lehet a hagyományos inverterekkel.
A cikk folytatása itt olvasható.

Forrás: napelemek.blog.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*