2018. Május 21. 14:56

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Felgyorsult a Desertec beruházás, 2015-től az afrikai nap adja Európa energiáját


Felgyorsult a Desertec beruházás, 2015-től az afrikai nap adja Európa energiáját

Felgyorsult a Desertec beruházás, 2015-től az afrikai nap adja Európa energiájátÖt éven belül beindulhat az észak-afrikai naperőművek energiaszállítása Európában – derült ki a napokban a Süddeutsche Zeitung írásából.

2013-ban elkezdhetik az első naperőművek építését a marokkói, algériai és tunéziai területeken, 2015-től pedig elindulhat az energiaszállítás az öreg kontinensre, jelentette ki a Süddeutsche Zietungban megjelent interjújában Ernst Rauch, a hatalmas beruházás elindítója, a Münich Re viszontbiztosító klímaváltozási részlegének vezetője.

A 17 céget – köztük olyan óriásvállalkozásokat, mint az E.ON vagy a Siemens – összefogó Desertec Industrial Initiative mintegy 400 milliárd euró befektetésével szeretné afrikai megújuló energiával ellátni Európát. Reményeik szerint az öreg kontinens energia szükségletének 15 százalékát lehetne ilyen módon kielégíteni, ha teljes kapacitással dolgoznak majd a tervezett erőművek.

Rauch szerint az erőművek fölépítése és az energia tenger alatti kábeleken történő szállítása a legkisebb probléma, sokkal nagyobb nehézséget jelent a megtermelt energia európai értékesítése, ugyanis a jelenlegi szabályozás a határokon belüli megújuló energiatermelést támogatja.

Forrás: Süddeutsche ZeitungHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*