2018. Április 20. 10:38

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem A CEZ uniós hitelből szeretné befejezni naperőmű beruházásait


A CEZ uniós hitelből szeretné befejezni naperőmű beruházásait

A CEZ uniós hitelből szeretné befejezni naperőmű beruházásaitA cseh CEZ energetikai csoport 200 millió eurós hitelből szeretné befejezni naperőmű projektjeit.

A cseh energetikai csoport Európai Beruházási Bankkal (EIB) tárgyal mintegy 400 millió euró értékű naperőmű projektjeinek ötven százalékos finanszírozásáról.

Az EIB honlapja szerint még nem született döntés a hitelről a január óta folyó tárgyalásokon. A hitel felhasználásával a CEZ mintegy 100 megawattnyi napenergia kapacitást szeretne üzembe helyezni, s ezzel meghatszorozni napenergia kapacitásukat. A 120 megawattos teljesítménnyel a cseh napenergia piacnak mintegy nyolc százaléka kerülne a CEZ kezébe.

A CEZ minden bizonnyal ezért igyekszik még idén tető alá hozni beruházásait, mert az elmúlt években igen kedvező kötelező átvételi rendszernek 2011 márciusától vége lesz. A magas átvételi árak miatt ugyanis olyan nagy mennyiségű naperőmű építése indult el, amelyet már nem akar finanszírozni az állam, mert egyrészt egyre nehezebbé válik a cseh villamosenergia-rendszer egyensúlyban tartása, másrészt megemelkedhet az áram ára.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*