2018. Április 21. 7:33

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napelemekkel pótolhatják a kieső energiát a katasztrófa sújtotta Japánban


Napelemekkel pótolhatják a kieső energiát a katasztrófa sújtotta Japánban

Napelemekkel pótolhatják a kieső energiát a katasztrófa sújtotta JapánbanA Sharp napelemes áramforrásokkal segít a katasztrófa  sújtotta övezetekben az élet helyreállításában – derül ki a cég legfrissebb tájékoztatásától.

 A Sharp és a Shin-Kobe Electric Machinery közösen állítanak össze 250 darab napenergia-alapú áramforrást, és a katasztrófa sújtotta területekre küldik azokat. A japán védelmi minisztériummal együttműködve a két cég azt tervezi, hogy napenergiás áramforrásait elsősorban az elsősegélynyújtásra kijelölt helyeken állítja fel 2011. március 25-étől kezdve.

Mióta a katasztrófa lesújtott, a Sharp folyamatosan azon gondolkodik, hogyan tudná szolár rendszereit a leginkább megfelelő módon segítségnyújtásra használni. A Shin-Kobe Electric Machinery-vel és más üzleti partnereivel a cég könnyen ki tudja helyezni az éppen a katasztrófaövezeti használatra tervezett napenergia-alapú áramforrásait.

Egészen mostanáig a katasztrófaövezetek elérése nehéz volt, de mióta a védelmi minisztérium lehetővé tette a segélyszállítmányok számára a bejárást, a Sharp által nyújtott segély számára is megnyílt az út.
A katasztrófákra méretezett napelemes áramforrások kifejezetten olyan területekre tervezték, ahol bizonytalan ideig szünetel a folyamatos áramellátás. Az egyedülálló rendszerek Sharp szolárcellákból, Shin-Kobe akkumulátorból, és elektromos csatlakozókból állnak. Az eszközök segítségével előállított árammal akár gyorsan feltölthetők a létfontosságú mobiltelefonok és más eszközök akkumulátorai.

Forrás: SharpHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*