2018. Április 21. 13:41

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem A napenergia megoldást jelenthet a fejlődő országok kibocsátási gondjaira


A napenergia megoldást jelenthet a fejlődő országok kibocsátási gondjaira

A napenergia megoldást jelenthet a fejlődő országok kibocsátási gondjairaAz EPIA a Koppenhágai Klímacsúcson népszerűsíti a napenergia használatát. Érvelésük szerint ez az az energiafajta, amely megszüntetheti a fejlődő országok fosszilis energiahordozóktól való függését, s egyúttal utat jelent a tiszta energiához.

A napenergia tökéletesen alkalmas az egyedi, kisfelhasználói telepítésre, könnyen alkalmazható szegényes infrastruktúrával rendelkező területeken, és segítségével a gyorsan növekvő igények is kielégíthetők – jelentette ki a szervezet alelnöke, Murray Cameron. – Kutatásaink azt mutatják, hogy a napenergia hatalmas mennyiségben áll rendelkezésre a „napövezetben”, ahol a fejlődő országok nagytöbbsége található.

A tárgyalások már nagyon rég óta folynak anélkül, hogy konkrét akciók születtek volna – jelentette ki Adel El Gammal, az EPIA elnöke. – A klímaváltozásról szóló tárgyalások már vázolják a jövőt, amelyben komoly fejlődési lehetőség nyílik majd az olyan, alacsony szén-dioxid kibocsátású technológiák előtt, mint a fotovoltaikus áramtermelés. Itt az idő, hogy létrehozzunk egy olyan megállapodást, amely elősegíti a megújuló energiák és az energiahatékony technológiák terjedését.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*