2018. Április 19. 15:28

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Japán naperőmű a csendes-óceáni szigeteknek


Japán naperőmű a csendes-óceáni szigeteknek

Japán naperőmű a csendes-óceáni szigeteknekJapán húsz millió dollár értékű naperőmű beruházás tervét hagyta jóvá, amellyel a csendes-óceáni szigetek klímaváltozás elleni erőfeszítéseit segíti. A támogatást a Marshall Szigetek, Mikronézia, Palua és Tonga egyaránt élvezhetik majd – adta hírül az új-zélandi rádió honlapja.

A Marshall Szigetek fővárosában, Majuróban, a központi kórház tetején elhelyezett napelemrendszer, illetve a hozzá kapcsolódó berendezések mintegy 200 kilowattnyi kapacitásúak. Az elképzelések szerint a berendezés a kórház áramellátásán túl a sziget közösségi elektromos igényeinek kielégítését is segíti majd, ezért az általa termelt energiát a Majuro atoll elektromos hálózatába táplálják.

Hivatalos tájékoztatás szerint a 2008-ban létrejött Cool Earth Partnership alapítvány támogatásával létrejövő beruházás hozzájárul majd a szigetország olajfüggőségének csökkentéséhez.

A Japán által tavaly létrehozott Cool Earth Partnership alap célja a szegény országok a tiszta technológiákért, illetve a szén-dioxid kibocsátás elleni küzdelmének támogatása. A Világbank idén májusban jelentette be, hogy egy 5,5 milliárd dolláros program keretében a japán kezdeményezést is támogatja.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*