2018. Április 19. 15:41

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Kishatármenti megújuló program


Kishatármenti megújuló program

Kishatármenti megújuló programNaperőmű és törpe vízerőmű építésére nyújtott be közös pályázatot a Komárom-Esztergom megyei Nagysáp és a településtől ötven kilométerre fekvő felvidéki Ipolyszakállos önkormányzata.

A Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési programhoz kapcsolódó fejlesztés során Nagysápon – Európában egyedülálló módszerrel – egy Vanádium Redox Battery nevű elektrokémiai energiatárolási rendszerhez kapcsolódó a naperőművet építenének – tájékoztatta Nagysáp független  polgármestere szerdán az MTI-t.

A 450 kilowattórás telep csúcsidőben a falu ötszáz háztartásának egyharmadát tudná kiszolgálni, a pillanatnyi időjárástól függetlenül. A beépített napelemek élettartamát figyelembe véve 20-25 éven át megtakaríthatnák a település önkormányzati intézményeinek áramdíját és a közvilágítás költségeit, mindez hozzájárulna a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez is - tette hozzá a polgármester.

Az 526 millió forint értékű beruházás keretében a felvidéki Ipolyszakálloson az Ipolyon meglévő duzzasztóra építenének egy törpe vízerőművet, amelyre a két település által közösen megpályázott összeg harmadát fordítanák.

Forrás: MTIHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*