2018. Április 22. 12:43

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Naperőmű épül Etén


Naperőmű épül Etén

Naperőmű épül EténKét telephelyen, összesen öt és fél hektáron tervezi mintegy négy megawattos naperőmű létesítését a Komárom-Esztergom megyei Ete önkormányzata. A napelemtáblák elhelyezése lehetővé tenné, hogy az ipari hasznosítás mellett a területen állatokat is lehessen legeltetni.

Rohonczi Lászlónak, a 615 fős település fideszes polgármesterének tájékoztatása szerint mindkét helyszín közeli csatlakozási lehetőséget kínál az országos energiahálózatra.  A tervezett beruházáshoz felhasználandó két terület önkormányzati tulajdonban van, az egyiket már ki is vonták a mezőgazdasági művelés alól. A területeket olyan áron kívánják értékesíteni a leendő befektetőnek, hogy az összeg ne legyen akadálya a beruházás megvalósulásának – tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzat a település éjszakai közvilágítását, illetve az intézmények áramfelhasználását szeretné megoldani a helyben termelt árammal, ehhez azonban olyan energiatárolási lehetőséget kell találni, amely legalább 24 órán át képes tárolni az energiát.

Forrás: MTIHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*