2018. Április 20. 10:27

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Megújuló energia Bujon – Napelemek az iskola tetején


Megújuló energia Bujon – Napelemek az iskola tetején

Megújuló energia Bujon – Napelemek az iskola tetejénNapelemeket telepítettek a buji általános iskola tetejére, hogy fedezzék az intézmény energiaigényét. A buji önkormányzat közel harminc millió forint uniós támogatásból építtette ki a napelemes rendszert.

A fix rendszerű, 130 db polikristály modulból álló fotovoltaikus rendszer két épületrész déli-keleti tájolású tetőzetére került. A működéshez szükséges átalakítást öt darab inverter végzi.

Az önkormányzat számára kiemelt szempont, hogy a működési költségek számottevően ne emelkedjenek, sőt lehetőség szerint alternatív energiaforrások bevonásával tovább csökkenjenek. E projekttel olyan követendő példát kíván mutatni, melyhez hasonló Magyarország más pontjain is felépíthető.

Az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Program keretében kapott kiemelt támogatás felhasználásával a tavaly augusztusban indult beruházást február 10-én fejezték be. A 26 kwp névleges teljesítményű rendszer évente 27 300 kWh energiát termel, s több mint 16 ezer tonnával csökkenti a levegőbe kerülő szén-dioxid mennyiségét, azaz csökkenti a felmelegedést okozó környezetterhelést.

Forrás: Szabolcs OnlineHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*