2018. Május 21. 5:26

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napelem és hőszivattyú az abádszalóki gyermekjóléti intézményben


Napelem és hőszivattyú az abádszalóki gyermekjóléti intézményben

Napelem és hőszivattyú az abádszalóki gyermekjóléti intézményben ( Kép: gettyone.com )Napelemmel és hőszivattyúval biztosítják az abádszalóki gyermekjóléti és családsegítő szolgálat energiaellátását egy uniós támogatásnak köszönhetően.

Összesen 104 millió forintnyi támogatást nyert el az észak-alföldi operatív programból három alföldi település, szociális intézményeinek korszerűsítésére – közölte Juhász-Dobos Zsuzsanna projektmenedzser szerdán az MTI-vel.

Elmondta: az idén nyáron befejeződő projekt támogatásával Abádszalókon új épületet kap a családsegítő központ és a gyermekjóléti szolgálat, Kunhegyesen új épületbe költözik az idősek nappali ellátását biztosító gondozási központ, Tiszafüreden egy felújított épületbe helyezik át a szociális alapszolgáltató intézményt, a nyugdíjas klubot.

Abádszalókon a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat jelenleg a városházán működik szűkös körülmények között. A 161 négyzetméteres új épületben három irodát, csoportszobát, várótermet, adománygyűjtő helyet, konyhát, illetve vizesblokkokat alakítanak ki. A létesítményt a megújuló energiák hasznosításaként napelemekkel, illetve hőszivattyú rendszerrel szerelik fel. A kivitelezés költségeire közel 36 millió, az eszközbeszerzésekre több mint 3 millió forint költenek.

A projekt kunhegyesi elemeként az idősek nappali ellátására, az étkeztetés és házi segítségnyújtás biztosítására szolgáló, 187 négyzetméteres új gondozási központ helyiségeinek kialakítására, illetve napkollektorok felszerelésére közel 40 millió forintot fordítanak.

Tiszafüreden egy jelenleg nem üzemelő, kihasználatlan panziót hasznosítanak majd az idősek nappali gondozására. Ezt a szolgáltatást jelenleg a város szélén, a központtól távol eső, tömegközlekedési eszközzel nehezen megközelíthető helyen végzik. A 357 négyzetméter alapterületű, 20 embert befogadó épületben társalgó, foglalkoztató terem, pihenőhelyiség, étkező, valamint több mosóhelyiség lesz. Az átalakítás 15,2 millió forintba kerül, eszközbeszerzésre 1,6 millió forintot fordítanak.

Forrás: MTIHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*