2018. Május 20. 17:59

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem A szubvenció ellenes eljárás részeként nem vetnek ki átmeneti vámot a Kínából érkező napelemekre


A szubvenció ellenes eljárás részeként nem vetnek ki átmeneti vámot a Kínából érkező napelemekre

A Szövetség a Megfizethető Napenergiáért (Alliance for Affordable Solar Energy, AFASE) szerint az Európai Bizottság döntése – amely szerint a szubvenció ellenes eljárás részeként nem vetnek ki átmeneti vámot a Kínából érkező napelemekre – megakadályozhatja a további munkahelyek megszűnését és a bizonytalanságot az európai napenergia piacon.

Habár az AFASE üdvözli a döntést, képviselői hangsúlyozták ugyanúgy mint eddig, kiemelt figyelemmel követik a piaci fejleményeket és a folyamatban lévő vizsgálatokat azért, hogy mindig a piac számára legmegfelelőbb döntés születhessen. Szerintük ugyanis a jelenleg érvényben lévő 56 Euro Cent / Watt minimál ár bizonyos országokban jelentősen veszélyezteti a kereskedelmi, tetőre szerelhető napelemek és a földi napelemek alkalmazását. Ezek a problémák főleg azokon a piacokon jelennek, ahol 2013 és 2015 között előreláthatólag egyébként is csökkenni fognak az állami támogatások.

 

Az AFASE-ról:

A Szövetség a Megfizethető Napenergiáért (Alliance for Affordable Solar Energy, AFASE), 750 napenergiával foglalkozó céget ez összesen 77 000 munkahelyet is jelent magába foglaló szervezet. Az egységes érdekképviseletet és kommunikációt használva az AFASE célja, hogy népszerűsítse a napenergiával kapcsolatos termékek szabad kereskedelméből származó előnyöket, és felhívja a figyelmet a túlzott piacvédő, protekcionista hozzáállás kockázataira. Az AFASE a német jogrendszer alapján bejegyzett egyesület.

Az AFASE a következőkkel kapcsolatban kívánja tájékoztatni a politikai döntéshozókat, az iparágat és a lakosságot:

  • Az összekapcsolt globális napenergia ellátási lánc ismertetése
  • A napenergia szektorból származó EU munkahelyek és gazdasági előnyök
  • A napenergiával kapcsolatos költségcsökkentések fontossága
  • A protekcionizmus és annak negatív foglalkoztatási következményei

További információ:

www.afase.orgHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*