2018. Április 23. 13:28

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Tíz napelemes rendszert telepítenek honvédségi objektumokra


Tíz napelemes rendszert telepítenek honvédségi objektumokra

Az ország területén 8 helyszínen 10 háztartási méretű kiserőmű építését kezdik meg hétfőn a honvédségi objektumok energiahatékonyabbá tétele érdekében, jelentette be a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala.

A napenergetikai fejlesztést célzó beruházás összege meghaladja a 460 millió forintot, amelyet szinte teljes egészében az Európai Unió vissza nem térítendő támogatása biztosít.

A projekt előkészítő fázisának lezárásaként július elején elkészültek a kivitelezési tervek, megszülettek az áramszolgáltatói hozzájárulások és ezek alapján augusztusban, szeptemberben nyílt közbeszerzési eljárás alapján kiválasztották a fejlesztést elvégző vállalkozást. A kivitelezési munkák a vállalkozási szerződés életbe lépésével hétfőn indulnak, s a tervek szerint december 10-ig tartanak.

A beruházásnak köszönhetően a fejlesztéssel érintett objektumok üzemeltetési költségei pedig jelentősen csökkennek.

A honvédelmi tárca hivatala a "Napenergia alapú villamos energia termelés kiépítésére az ország területén - 10 rendszer" címmel pályázatot hirdetett annak érdekében, hogy az általa kezelt ingatlanok és az azokban működő alakulatok körében minél szélesebb körben megismertessék a napelemes rendszereket.

A HM Védelemgazdasági Hivatal és a projekt előkészítésében, valamint megvalósításában közreműködő partnerei elkötelezettek az energiahatékonyság javításában, a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű használatában, fontosnak tartják az energiaköltségek csökkentését és folyamatosan vizsgálják a kezelt több száz ingatlan és több ezer épület környezetbarát továbbfejlesztésének lehetőségét.

http://zoldtech.hu/Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*