2018. Április 20. 10:47

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Önkormányzatok figyelem! - Megjelent a napelemes pályázat


Önkormányzatok figyelem! - Megjelent a napelemes pályázat

A napokban lezárt társadalmi egyeztetés után megjelent a palyazat.gov.hu oldalon a Széchenyi 2020 keretében a “Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” című (KEOP-2014-4.10.0/N kódszámú) pályázati kiírás. A pályázaton a közép-magyarországi régión (Budapest és Pest-megye) kívüli helyi önkormányzatok, helyi önkormányzati költségvetési szervek és 100%-ban állami, vagy önkormányzati tulajdonban álló nonprofit kft.-k indulhatnak 20-50 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásért 100 százalékos támogatási intenzitás mellett.

A pályázati felhívás kiemelt célkitűzése - összhangban a hazai és EU stratégiával - ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését. A célre összesen 5 milliárd forintos a pályázati keret, amelyre pályázni kizárólag az 50 kVA csatlakozási teljesítmény alatti (HMKE méretű), hálózatra csatlakozó napelemes rendszer kialakítására lehet, saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítése céljából

Az első szakaszban 2014. augusztus 21. és 2014. augusztus 30. között lehet benyújtani a pályázatokat és a nyertes projektek könnyített elbírálású, szakaszos eljárás keretében kerülnek kiválasztásra.

A formai feltételeknek megfelelő pályázatok sorba rendezése szakaszonként, a tartalmi szempontok szerint elért pontszámok alapján történik majd, és a projektek a meghirdetett keret erejéig kerülnek támogatásra. Ha az említett 5 milliárd forintos keret az első szakaszban nem merülne ki, akkor várható majd egy második szakasz meghirdetése.

Összhangban azzal, amelyre az elmúlt napokban több vezető gazdaságpolitikus is utalt: a projektek keretében az elszámolható költségekre szigorú korlátozó szabályok vonatkoznak. A projekt előkészítésére (utófinanszírozás keretében) legfeljebb 6%-nyi költség számolható el, emellett a kétfajta projektmenedzsment kategóriára maximum 5%-ot engednek (legfeljebb 2,5 millió forint az 50 millió forintig terjedő projektméret esetén).

 

forrás: portfolio.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*