2018. Május 20. 12:16

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Napelemmel szerelnek fel három budakeszi intézményt


Napelemmel szerelnek fel három budakeszi intézményt

Budakeszi Város Önkormányzata 100%-os európai uniós támogatást nyert három intézményének megújuló energia alapú fejlesztésére.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól kapott támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel fog gazdagodni a település.

Sajtóközlemény - Budakeszi Város Önkormányzata

A közel 100 millió forintos beruházásnak köszönhetően a Polgármesteri Hivatal, a Széchenyi Általános Iskola és a Pitypang Óvoda a teljes éves energiafelhasználásának mintegy 53 százalékát nyeri majd megújuló energiából. A napelemek telepítését augusztus közepén az óvoda épületének tetején kezdték meg, jelenleg az általános iskola és a polgármesteri hivatalnál rendszerén dolgoznak. A kivitelezéssel körülbelül egy hónap alatt végeznek a szakemberek.

Ez azt jelenti, hogy szeptember végére már mindenhol elkészül a megújuló energia alapú fejlesztés. Éves szinten a korszerű napelemes rendszerrel termelt energiával kiváltható lesz a teljes évben felhasznált villamos energia több mint fele. A projekt legfőbb célja éppen ez volt, vagyis a villamosenergia-fogyasztás jelentős mértékű csökkentése. Emellett még a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektettek, hiszen a megújuló energiával működő berendezések (napelemek) üzembe helyezésével mérséklődik a káros anyag kibocsátás is.

A település számára számtalan előnnyel jár az épületek megújuló energia alapú fejlesztése. A napelemek használata környezetbarát megoldás, mert csökkenni fog az üvegházhatású gázok kibocsátása, illetve ezek az intézmények kevesebb fosszilis energiát fognak felhasználni.

 

forrás.zoldtech.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*