2018. Május 22. 6:25

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napkollektor Környezetbarát irodaház a Népligetnél


Környezetbarát irodaház a Népligetnél

A Népliget tőszomszédságában épülő energiatakarékos módon épülő és működő irodaház a napokban elérte szerkezetkész állapotát. Az építésnél fölhasználták a lebontott épület anyagait, működtetése során pedig hasznosítják az esővizet, s napkollektorokkal biztosítják a melegvíz-ellátást.

A nemzetközi minősítéseknek is megfelelő épületben az átlagosnál magasabbak az irodák, s így a helyiségekben az átlagosnál nagyobb a bejutó természetes fény. A speciális üvegezésnek köszönhetően pedig lehetővé válik a világítási, fűtési és hűtési költségek csökkentése.

Az irodaház tetejét is különlegesen alakították ki, hiszen itt kapott helyet az a napkollektor rendszer, amely biztosítja az épületkomplexum melegvíz ellátását. De a tetőre hulló esőt is hasznosítják: az összegyűjtött csapadékot a WC-k öblítésére használják, illetve a növényzetet öntözik vele.

Az előzetes becslések szerint ezen megoldásoknak köszönhetően a gázfogyasztás mintegy 35 százalékkal, a vízfogyasztás pedig ötödével lesz kevesebb a hasonló irodaházakénál.

A 2010 márciusára a Wing Zrt. beruházásában elkészülő irodaház négy tornyának összesen 17 ezer négyzetméteréből szintenként 2300 négyzetméternyi iroda bérelhető. Miután a belső tér mozgatható elemekkel szabadon alakítható, akár nagy, akár kis létszámú cégek megtalálhatják helyüket benne. A legfelső szinten tetőteraszra nyíló irodatereket is ki lehet majd alakítani, az épület alatt pedig háromszintes mélygarázsban parkolhatnak az idelátogatók.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*