2018. Május 21. 5:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napkollektor Napkollektorok a téti közintézményeken


Napkollektorok a téti közintézményeken

Napkollektorok a téti közintézményekenNapkollektorokat szerelnek fel a téti kistérség több középületére, köztük iskolákra, sportöltözőkre, óvodai konyhákra  311 ezer eurós beruházás keretében, amelynek 85 százalékát európai uniós támogatás teszi ki.
A támogatást a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében nyerték el.


A Győrhöz közeli kistérség a csallóközi Tőkési-ág kistérséggel közösen nyert el 600 ezer eurót energetikai korszerűsítésreAz összesen 709 ezer euró értékű beruházásból a csallóközi fejlesztésre mintegy 397 ezer euró, a  tétire 311 ezer euró jut.  A teljes  beruházási összegből tíz százalék az állami hozzájárulás, öt százalék pedig az önrész.

A téti kistérségben nyolc település tizenegy létesítményében oldják meg a melegvízellátást és a fűtésrásegítést napkollektorokkal. Az év végén megkezdődhet a kivitelezés – mondta az MTI-nek Regner Márta projektmenedzser. A kistérségi központban, Téten jövőre bemutatóhelyet alakítanak ki , ahol a megújuló energiaforrások  környezetkímélő hatásáról, gazdasági és más előnyeiről tájékoztatják  a kisrégió lakóit.

A csallóközi kistérség a megvalósításban előbbre tart, már több épületen működik a napkollektoros rendszer - mondta Marczell Zoltán  Kisudvarnok polgármestere. Kedvezőek a megtérülési idők is, van olyan létesítmény, ahol egy év alatt  megtérül a beruházás, de a legnagyobb megtérülési idő sem  hosszabb négy évnél.

Forrás: MTIHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*