2018. Május 21. 4:56

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Elkészült Németország első offshore szélerőmű parkja


Elkészült Németország első offshore szélerőmű parkja

Elkészült Németország első offshore szélerőmű parkjaHétfőn átadták az Alpha Ventus névre keresztelt német offshore szélfarm utolsó, tizenkettedik szélkerekét. Az EWE, a E.ON és a Vattenfall által 250 millió euróból finanszírozott beruházás a teljes kapacitás beindulását követően 60 megawattos teljesítménnyel mintegy 50 ezer háztartás energia igényét lesz hivatott kielégíteni.

Hétfő reggel, két perccel negyed nyolc előtt elkészült az Alpha Ventus szélerőmű park tizenkettedik szélkereke is, s ezzel befejeződött a negyed milliárd euró összegből létrehozott német tengeri szélfarm építése. A hét hónap alatt elkészült beruházás első fél tucat szélkereke túl van a tesztelésen, s a német energia rendszer számára már mintegy 13 millió kilowattórányi energiát meg is termelt.

Az úttörő jellegű beruházás során az Északi-tenger sekély, mintegy 30 méteres parti vizeire telepítették az egy tucat szélkereket, a Borkum-szigettől 45 kilométerre északra. A beruházás egyik legnagyobb feladatát az építőanyagok helyszínre juttatása jelentette, hiszen ilyen irányú tapasztalatokkal nem rendelkeztek a beruházók.

Az idei nyáron, amikor a munka dandárját végezték, egyszerre 350 ember és 25 hajó dolgozott a beruházáson, s így alig hét hónap alatt sikerült befejezni az építkezést. A sikerben nagy része volt annak a sok tapasztalatnak, amelyet a tavalyi, tenger alatti vezetékfektetésnél szereztek a szakemberek.

A most induló tesztsorozat folyamatosan zajlik majd a második féltucat szélkeréken, még a kedvezőtlen időjárási körülmények között is. A beruházók szerint legfeljebb nem a vízen, hanem a levegőben közelítik meg a szélkerekeket.

A tesztelés munkálatai folyamatosan követhetők az interneten is, a www.alpha-ventus.de honlapon.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*