2018. Május 21. 5:13

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Szélenergia nagyhatalom akar lenni a Siemens


Szélenergia nagyhatalom akar lenni a Siemens

Szélenergia nagyhatalom akar lenni a SiemensBrazíliában, Indiában és Afrikában szeretné erősíteni szélenergia érdekeltségeit a Siemens, de a kínai szélturbina-gyártásba is beszállna, derül ki a Handelsblatt tudósításából.

A Siemens 46 százalékos részesedéssel száll be a Shanghai Electric konszernnel közös, megújuló energiák hasznosításával foglalkozó vállalat alapításába, de Brazíliában, Indiában és az afrikai kontinensen is erősíteni szeretné megújuló energiatermelési jelenlétét.

A német óriásvállalat figyelmének középpontjában a szélenergia hasznosítása van, elsősorban ezen a területen szeretné erősíteni jelenlétét a világ minden régiójában, de a fotovoltaikus napenergia hasznosításban sem szeretnének lemaradni.

A Siemens dinamikus fejlődését jól érzékelteti, hogy egyelőre csak kilencedik a világ szélenergia iparában, s piaci részesedése csak fele a General Electric (GE) vagy a piacvezető Vestas részesedésének, azonban szélerőmű építési megrendeléseinek értéke eléri a tízmilliárd eurót, míg a Vestasé alig több, mint ötmillió, a GE rendelésállománya pedig még ezt sem éri el.

Forrás: HandelsblattHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*