2018. Április 23. 13:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Offshore szélerőmű-hálózatba fektet a Google


Offshore szélerőmű-hálózatba fektet a Google

Offshore szélerőmű-hálózatba fektet a GoogleÖtmilliárd dolláros, offshore szélerőmű hálózat vezetékrendszerének kiépítésébe vág bele a Google informatikai óriáscég.

A Google a napokban állapodott meg a Good Energies-zel a tengeri szélerőművek által termelt energia szállítására alkalmas, 530 kilométer hosszú tenger alatti vezetékhálózat pénzügyi előkészítéséről – adta hírül a napokban a The New York Times.

A tervek szerint 2013 és 2021 között megvalósuló beruházás során hatezer megawatt energia szállítására alkalmas vezetékrendszert alakítanak ki az amerikai partoktól 25-30 kilométerre, amely New York és Virginia között négy ponton csatlakozik a szárazföldi energetikai hálózathoz.

Az Atlantic Wind Connection nevű hálózatba egyelőre mindkét vállalkozás 200 millió dollárt fektet, s 37,5-37,5 százalékban lesznek tulajdonosok. A japán Marubeni kereskedőház tíz százalékos részvénypakettel rendelkezik majd, de a tulajdonosi arányok változhatnak, ha újabb részvényesek csatlakoznak a vállalkozáshoz. A beruházás első, 240 kilométeres szakaszát várhatóan 2016-ban helyezik majd üzembe.

Forrás: The New York TimesHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*