2018. Április 21. 7:57

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Mini szélerőmű otthon - Alvás, futás közben is tölthetjük a mobilunkat


Mini szélerőmű otthon - Alvás, futás közben is tölthetjük a mobilunkat

Mini szélerőmű otthon - Alvás, futás közben is tölthetjük a mobilunkatJoăo Paulo Lammoglia mini szélerőműve a szélerőművek energiatermelő mechanizmusával működik: az AIRE maszknak nevezett töltő a burkolat alatt tartalmaz egy mini turbinát, melyet a lélegzetvétel légárama megforgat, és így elektromos energiát termel.

A telefon mindig akkor merül le, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Ilyenkor általában töltő sincs a közelben, vagy ha mégis, akkor konnektor híján vagyunk. Éppen ezért számos alternatív töltési lehetőség áll rendelkezésre, akár a nap energiáját, akár egy grillsütőét felhasználva.

A mini szélerőmű futás közben is energiát termel

Immáron az emberi élet egyik alapvető fenntartó funkciójának, a lélegzetvételnek is juthat hasonló szerep. Joăo Paulo Lammoglia a szélerőművek energiatermelő mechanizmusával működő eszközzel állt elő: az AIRE maszknak nevezett töltő a burkolat alatt tartalmaz egy mini turbinát, melyet a lélegzetvétel légárama megforgat, és így elektromos energiát generál - írja a nonstopmobil.hu.

A fejlesztő szerint az AIRE bárhol használható, akár beltérben, akár kültérben, alvás, séta, vagy akár tárgyalás közben...

Az AIRE a RedDot Design Award: Best of The Best 2011 díjat nyerte el.

Forrás: KisalföldHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*