2018. Május 21. 5:17

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Újabb szélerőművek az Allianz-nál


Újabb szélerőművek az Allianz-nál

Újabb szélerőművek az Allianz-nál ( Kép: gettyone.com )Újabb három nyugat-európai szélerőmű megvásárlásával tovább bővítette az Allianz a megújuló energiákkal kapcsolatos befektetési portfólióját. A társaság tulajdonában így összesen 658 MW-nyi szélenergia-, és 74 MW-nyi napenergia-kapacitás van – olvasható a biztosító közleményében.

Az Allianz megvásárolt két, a közelmúltban elkészült franciaországi szélerőművet a Nordex SE-től, továbbá megvett egy 16 megawatt kapacitású szélerőművet a németországi Alsó-Szászország tartományban a WKN AG-től. A franciaországi "Croquettes" és a "Longchamp" erőművek együttes teljesítménye 22 megawatt, ami körülbelül 11 ezer háztartás energiaigényét fedezi, a németországi erőmű pedig mintegy 9 ezer háztartás villamosenergia-igényét képes kielégíteni.

2005 óta a megújuló energiák az Allianz befektetési stratégiájának fontos részét képviselik. A szél- és napenergia-hasznosítással kapcsolatos befektetései csak az előző évben meghaladták az 1 milliárd eurót. Az elmúlt 12 hónapban ez az összeg még mintegy negyedéve nőtt. A három szélerőmű megvásárlásával az Allianz immár több mint 1,3 milliárd eurót fektetett megújuló energiatermelésbe. Jelenleg 34 db, összesen 658 megawatt kapacitású szélerőmű, illetve 7 db, összesen 74 megawatt kapacitású naperőmű tulajdonosa. Ezek az erőművek több mint 350 ezer európai háztartásnak elegendő villamos energiát termelnek.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a portfóliónkhoz csatolhatjuk ezt a három szélerőművet – jelentette ki David Jones, az Allianz speciális befektetésekért felelős, valamint az Allianz Megújuló Energia Partnerek alapokat irányító részlegének elnök-vezérigazgatója. – Németország és Franciaország fontos piac számunkra, és terveink szerint tovább növeljük majd jelenlétünket ezeken, illetve más kulcsfontosságú európai piacokon is. Úgy gondoljuk, a jövőben tovább fog nőni a szél- és napenergia iránti igény, ezért további befektetéseket tervezünk ebben a fejlődő ágazatban – tette hozzá David Jones.

Forrás: PortfolioHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*