2018. Május 21. 5:22

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Úszó szélerőmű kezdte meg működését Japánban


Úszó szélerőmű kezdte meg működését Japánban

A 2 MW kapacitású, több mint 100 méter magas, 80 méteres lapátokkal felszerelt szélerőmű Japán északkeleti partjainál, Fukusima prefektúrában kezdte meg működését. A Naraha városától 20 kilométerre, a tengeren működő szélkeréktől egy úszó transzformátor-állomáson és víz alatti vezetékeken keresztül jut el az áram a szárazföldre, a 2011-ben szökőár sújtotta Fukusima prefektúrába.

A cunami súlyos üzemzavart idézett elő a fukusimai atomerőmű reaktoraiban. A baleset után bezárták a Japánban működő atomerőművek zömét és ahhoz, hogy pótolják az emiatt kieső energiát, jelentősen megnövelték a kőolaj- és földgázbehozatalt, ami miatt jócskán megemelkedtek az importkiadások.

Az úszó szélerőműpark egy kísérleti projekt, a tokiói egyetem és tíz japán nagyvállalat vesz benne részt, többek között a Mitsubishi, a Nippon Steel, a Hitachi és a Mitsui. A tengeren a szél iránya és sebessége jóval állandóbb, mint a szárazföldön, ami egyenletesebb áramtermelést tesz lehetővé.

A tervek szerint a közeljövőben további két, egyenként 7 MW kapacitású turbinát helyeznek üzembe, vagyis az úszó szélerőműpark több tízezer háztartás áramfogyasztását fedezheti.

http://zoldtech.hu/Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*