2018. Április 23. 13:19

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Kiutalták az első 500 millió dollárt az amerikai megújuló energia beruházásokra


Kiutalták az első 500 millió dollárt az amerikai megújuló energia beruházásokra

Kiutalták az első 500 millió dollárt az amerikai megújuló energia beruházásokraMérföldkőként értékeli a renewableenergyworld.com az Amerikai Helyreállítási és Befektetési Alap (ARRA) történetében azt a félmilliárd dollárt, amelyet a napokban utaltak ki az első egy tucat megújuló energia beruházás számára.

A 157 ezer és 114 millió dollár közötti összegek döntő többségét szélenergia termelő beruházások kapták. A Kincstár bejelentése szerint a pályázó több mint másfél ezer projekt hamarosan újabb támogatásokról értesülhet, hiszen folyamatosan bírálják el a pályázatokat, s a mostani támogatásokról is a rendelkezésre álló hatvan helyett már harminc nap alatt döntöttek.

Az ARRA keretében az adójóváírás helyett a Kincstár inkább közvetlen kifizetésekkel igyekszik támogatni mintegy ötezer olyan, biomassza, nap-, szél- valamint egyéb megújuló energia beruházást amelyet az elkövetkező néhány évben indítanak.

A mostani döntés legnagyobb haszonélvezője a szélenergia iparban érdekelt Iberdrola Renewable Inc., amely öt beruházására összesen majd’ 295 millió dolláros támogatást kapott. A cég elnök-vezérigazgatója, Ralph Currey köszönetet mondott a támogatásért, s hangúlyozta, annak segítségével a válság idején is lehetőségük nyílik környezetbarát energiatermelő beruházásra. Majd hozzátette, reményeik szerint még ebben a hónapban három további beruházásuk is részesülhet hasonló támogatásban.

A támogatások hírét az Amerikai Szélenergia Szövetség (AWEA) is üdvözölte. Rob Gramlich kommunikációért felelős alelnök azon reményének adott hangot, hogy a mostani támogatásoknak köszönhetően nem lesz szükség jelentősebb elbocsátásokra az elkövetkezendő néhány évben a szélenergia iparban.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*