2018. Május 21. 4:59

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Tengeren termelt szélenergia Németországnak


Tengeren termelt szélenergia Németországnak

Tengeren termelt szélenergia NémetországnakRákötötték az országos hálózatra Németország első tengeri szélerőművének három szélkerekét. A német-holland partoktól 45 kilométerre található Alpha Ventus szélfarm teljes kiépítettségében 12darab 5 megawattos szélkerékkel termeli majd a zöldáramot az országnak, s ezzel közel 50 ezer háztartás energiaszükségletét biztosítja majd.

A szélfarm létrehozásáról az ezredforduló tájékán döntött az E.ON, az EWE és a Vattenfall, s azonnal projekttársaságot is alapítottak a beruházás végrehajtására. Az elgondolás újdonsága az volt, hogy az eddigi, a parttól 20 kilométerre épített farmokkal szemben a távoli vizekre építik szélkerekeiket, ahol kedvezőbb a széljárás az energiatermeléshez.

A különleges körülmények miatt a beruházási költségek is jelentősen megnövekedtek, hiszen az eredetileg tervezett 190 millió euró helyett ma már 250 millióval számolnak a beruházók. Ezzel együtt úgy gondolják, hogy a megszerzett tapasztalatokat jól tudják majd hasznosítani a jövőben, s ezáltal relatíve gyorsan megtérül a fejlesztés.

A víz alatti vezetéket és a transzformátor állomást már tavaly telepítették, de a zord időjárás miatt a szélkerekek fölállítására nem kerülhetett sor. A 30 méteres vízbe állított szélturbinák közül jelenleg még csak három üzemel, de a maradék kilencet is rákötik a német hálózatra az év végéig.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*